Renske Herder
Nieuwe Wereld

Law of attraction

september 22, 2021

Law of attraction, oftewel de wet van aantrekkingskracht. Ik heb het idee dat veel mensen de kracht van deze universele wet onderschatten. Elke dag heb je er mee te maken, of je nou wil of niet, zowel positief als negatief. De wet van Murphy kennen de meeste mensen wel en het heeft er alles mee te maken. Gaat iets kleins fout, dan gaat er meer fout. Hoe kan dat? Doordat je simpelweg meer van hetzelfde aantrekt als je aandacht er op gericht is. Helaas is het wel lastig om te draaien. Dat vind ik zelf ook, ik kan best heel goed boos zijn, heerlijk. En ik denk ook wel dat dat mag, even, ventileren, maar dan moet het klaar zijn. Aan de andere kant heb ik ook wel gehoord dat 'boos zijn' ook een soort van verslaving is, waar je dus in principe van af moet kunnen komen. Nou goed, een heilige ben ik dus ook nog niet, maar ik wil je met dit artikel een beetje op weg helpen en inspireren om ook te gaan kijken hoe je de wet voor je kan gaan laten werken in plaats van tegen je. 

Als je niet door hebt dat je je leven zelf vorm geeft, dan overkomt het leven jou, dan gebeuren er dingen dat je denkt, waarom nou telkens weer? Ooit wel gehoord van 'The secret' misschien? Mocht je Netflix hebben dan valt die documentaire daar te bekijken. Het is tegelijk mooi als je deze kent, maar ook niet mooi, omdat het niet het hele verhaal vertelt. Het is te plat, te gemakkelijk. Ik denk positief dus ik krijg positief. Ja oke, dat klopt, maar dan ben je er nog niet en dan mocht je dus denken als het niet werkt, dat het niet werkt. Geloof me maar, het werkt wel, alleen wel als je het juist toepast. Is dat nou makkelijk, nee helemaal niet makkelijk, helaas. Maar dat je het nu weet, scheelt al de helft.

Zelf hoorde ik voor het eerst over 'The secret' in de schaatswereld. Het was een beetje obscuur en een beetje 'secret' dus ik heb er toen niet veel aandacht aan besteed (helaaaaas!!!) Maar later kwam ik het boek toevallig tegen in een kringloop en nam ik het dus mee. Vanaf dat moment ben ik me er ECHT in gaan verdiepen. En heb ik er ook positieve resultaten behaald, zijn er bijzondere dingen gebeurd en kwamen er meer dingen op het juiste moment op mijn pad. En hier wil ook nogmaals benadrukken dat er heus ook nog steeds dingen niet goed gaan, want ik denk dat als je dit 100% onder controle hebt, dan ben je denk ik wel op het niveau van heilige, monnik, guru of vooruit: Jezus.  

Ik was dus vroeger super fanatiek met schaatsen en ik wilde heel graag wereld kampioen worden of iets in die geest. Helaas wist ik toen nog niks over de wet van aantrekkingskracht en heb ik dan ook falikant gefaald, nou ja in elk geval niet alles er uit gehaald wat er in zat. Ik was iemand die al snel dingen zei als 'de wedstrijd ging slecht, ik ben te langzaam, mijn schaats is bot, ik ben te klein, de anderen zijn veel beter, de anderen trainen harder' You name it, ik was erg goed in mezelf naar beneden halen. Talent had ik wel en ook de wil om hard te werken, maar er ontbrak iets. Dat was het mentale stuk. Destijds waren dingen als 'naar de sportpsycholoog' gaan nog niet erg normaal en achteraf had ik dat wellicht wel moeten doen. Want als je het mij vraagt gaat de sportpsychologie gewoon over de wet van aantrekkingskracht. 

Wel heb ik op bepaalde momenten goed gepresteerd en zelfs een paar keer boven mijn veronderstelde kunnen. Elke keer dat dat gebeurde zat ik in een goede vibe, een positieve spiraal. Ik leerde ook een methode van briefjes. Schrijf je positieve gedachten die je hebt op een briefje en hang ze op. Schrijf ook de negatieve gedachten die je hebt op en doe ze in een bakje. Je kan die negatieve stapel op een gegeven moment ritueel verbranden bij volle maan ofzo, dat is wel mooi symbolisch en rituelen helpen goed mee (misschien daarover later meer). Op deze manier leer je welke negatieve gedachten je elke dag weer hebt en op een gegeven moment voelen die belachelijk aan en daarna heb je ze niet meer. Helaas als je hier mee stopt dan komen ze weer keihard terug (zonder dat je het dus misschien door hebt). 

In de sport is het nu geheel geaccepteerd om je wedstrijd te visualiseren en om je bewust te worden van je negatieve gedachten. Waarom zou je dat dan niet doen met het 'gewone' leven? Waarom is het dan opeens ongeloofwaardig? Waarom zou je niet je droomhuis visualiseren of je ideale baan? En waarom zou je niet in kaart brengen wat je negatieve overtuigingen zijn in het gewone leven maar wel in de sport? 

Ik weet zeker dat mijn schaatscarriere heel anders was verlopen als ik het door had gehad. Het was mijn eerste kans om over deze Wet te leren, ik heb hem niet gegrepen. Daarna richtte ik mijn pijlen op het kunstenaarsschap, nog een droom om te verwezenlijken. En of course liep ik hier tegen dezelfde dingen aan. Wilde ik nu echt een keer iets met succes doen dan zou ik toch echt aan mezelf moeten werken. Gelukkig (niet toevallig) vond ik het boek 'The secret' en ben ik me er daarna in gaan verdiepen en het beter gaan begrijpen. 

Boeken en materie die volgden waren:

* The Abraham Hicks recordings op Youtube of Spotify (hele goede uitleg over hoe het nou werkt)
* Een ongewoon gesprek met god (eye opener: het leven mag leuk zijn, de bedoeling is om het hier op aarde vet te genieten! En nee, het is niet dat na een leuke periode een slechte periode komt, weg met die angst van 'wanneer komt die tegenslag nu', daarna mag het best NOG leuker worden)
* The artist way (bijv. 'over hoe je lief voor jezelf als kunstenaar moet zijn)
* De 7 spirituele wetten van succes van Deepak Chopra.

Je hebt nog meer op dit gebied zoals 'Je bent zoals je denkt' van Mister Mindset. Ik heb hem zelf nog niet gelezen, maar het is ongetwijfeld een vet goed boek. Dus ik zou je willen aanraden na 'The Secret' je er meer in te gaan verdiepen.

Uiteindelijk komt alles wel een beetje op hetzelfde neer, namelijk dat je een bepaalde frequentie uitzendt gedurende je dag. Alles heeft zijn eigen frequentie, woede, angst, liefde, geluk, rijkdom. Match je niet met die frequentie dan komt het ook niet naar je toe. Als je de ene keer denkt dat je dit graag wil bereiken maar je durft het niet of je denkt dat je het niet kan, dan is het Universum in verwarring. Dan krijg je niet wat je wenst, of je krijgt maar half wat je wenst. Wees dus heel erg duidelijk. 

Einstein zei het al: Everything is energy and that's all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way." 

Er is nog 1 ding, je moet het wel geloven. Al te grote stappen vooruit maken is dus lastig, maar niet onmogelijk als je een goede dromer bent. 

Wees ook bewust van je overtuigingen. Vind je bijvoorbeeld dat mensen met veel geld vaak slechte mensen zijn, of dat veel geld verdienen niet goed is, dan zal het lastig worden voor je om ooit rijk te worden. En het gaat in het leven niet om rijk worden, maar het is zeker niet onspiritueel of slecht om rijk te zijn. Sterker nog als alle mensen welvarend zouden zijn, zou de wereld er een stuk mooier uit zien en zouden we minder vatbaar zijn voor angst en manipulatie van buitenaf. 

Sommige overtuigingen zitten helaas erg diep en vinden vaak hun oorsprong in je jeugd en je opvoeding. No offence verder naar ouders toe hoor, iedereen doet zijn best en dit gaat ook niet specifiek over mijn eigen ouders. Het is alleen wel zo dat als je je hele leven overal hebt gehoord dat je hard moet werken om iets te bereiken dat lastig uit je systeem te halen is. Of dat je eerst je school moet afmaken, omdat het anders niet goed komt met je. (niet waar! de meeste miljonairs hebben hun school niet afgemaakt) Of dat je vaak hebt gehoord -ik noem maar wat- dat je als kunstenaar je geld niet kan verdienen, dat erg lastig is om te buigen. 

Dan is er nog zoiets als afgunst. Zie je iemand die heeft bereikt wat jij eigenlijk wil en ben je dan jaloers? Op zich niet erg, want nu weet je wat je wil. Maar jaloers zijn heeft geen zin, want er is genoeg voor iedereen. Als de ander iets heeft betekent dat bovendien dat het mogelijk is en jij het dus ook kan hebben. Bovendien is het vaak dat als jij een ander iets gunt of geeft wat je zelf graag wil, je het zelf daarna krijgt. 

De wet van aantrekkingskracht is dus 1 van de vele spirituele wetten. Of het er nou 7 of 12 zijn, daar ben ik eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal achter. Er is geen eenduidige informatie over voorzover ik dat kan vinden. In elk geval is er een andere wet die je zeker ook moet kennen, de Wet van de geinspireerde actie. Deze wet heeft veel te maken met de Wet van aantrekkingskracht. Want je kunt natuurlijk niet alleen in je bed liggen en alleen maar visualiseren. Of misschien zou het wel kunnen, maar dat zou heel knap zijn en ook helemaal niet leuk denk ik. Ik moet hierbij ook denken aan een tegeltje dat bij mijn tante in het toilet hing, 'bid tot God in de storm, maar blijf roeien.' In elk geval de Wet van geinspireerde actie stelt dat je op het juiste moment als het goed voelt in actie moet komen. Meestal is dat op het moment dat je ergens heel veel zin in hebt. Volg je hart dus en dan zie je achteraf waarom dat ergens goed voor was. 

Ik kan hier nog uren over doorpraten want er is heel veel over te leren. Ik hoop je alleen hiermee op weg te hebben geholpen en te hebben geinspireerd om er ook mee aan de slag te gaan. Beetje bij beetje zul je merken dat het werkt. 

Written by : Renske Herder

Renske Herder is kunstenaar en illustrator/ontwerper, geboren in Friesland, Nederland. Nu is ze woonachtig op Bonaire, samen met haar man en 2 kinderen. 

Renske Herder

Website of Dutch artist Renske Herder.
Renske is living on the Caribbean island Bonaire.

Address Place of Business

Sabal Palm 41
KRALENDIJK
Bonaire

© Renske Herder. All rights reserved.